Amazon FBA Nedir? FBA Nasıl Kullanılır? FBA Ücretleri 2023

Yatırımcı ve girişimciler eticaret devi olan amazon fba nedir araştırmaları ile daha yüksek kazançlar elde edebilir. Amazon FBA nasıl kullanılır, Amazon FBA ücretleri, amazon depo veya lojistik maliyetleri gibi tüm soruların yanıtlarını buradan öğrenebilirsiniz.

Amazon FBA Nedir?

Eticaret siteleri denilince akla hızlıca amazon, hepsiburada, ebay, n11 ve trendyol gibi büyük siteler gelmektedir. Ülkemizde amazon.com.tr olarak hizmet vermeye başlayan Amazon, Dünya çağında tanınan önemli siteler arasında. Bireyler bugünlerde sıklıkla adını duyduğu amazon fba nedir yani Fulfilled by Amazon olarak kısaltıldığını bilmeleri gerekiyor. Aklınızda kalması için şöyle bir detay verebiliriz; sizler satılacak ürünleri amazon lojistike gönderin, amazon sizin yerinize her türlü gönderiyi çok uygun fiyatlar ile (kargo gönderimi çok ucuz ve sağlam) yapsın!

Amazon Fba yani (fulfilled by amazon )Türkçeye amazon tarafından yerine getirilen olarak çevrilebilir. 2006 yılında ilk kez uygulanmaya başlanmıştır. Mantık olarak e ticaret yapmak isteyen kişilerin ürünleri amazona vermesi ve bu ürünlerin tüm satış süreçlerinin amazon tarafından takip edilmesini esas alır. Amazon Fba nedir sorusunun cevabı kısaca lojistik tüm hizmetleri amazonun gördüğü iş ortaklığıdır.

Ürünler amazonun lojistik depolarında saklanır. Amazon tarafından kargo ile müşteriye ulaşımın sağlanması esastır. Bu sisteme katılırken en çok dikkat edilmesi gereken konu ürünün niteliğidir. Satışı hızlı olan ürünler için çok değerli bir uygulamadır. Piyasaya yeni çıkmış ya da satışı yavaş olan ürünler için uygulanması ne yazık ki mantıklı değildir.

Amazon FBA Nasıl Kullanılır? Amazon Affiliate

Satıcı ortaklığı olarak bilinen amazon affiliate sistemi Fba nedir sorusuna yanıt bulduktan sonra bu konuyu da ele alalım. Sürekli gelişmekte olan pazarlama alanının yeni bir yöntemidir. Tavsiye ederek ürün sattırma ve bu satışlardan komisyon alma esasına dayanır. Yeni bir ürün veya fikir geliştiren girişimciler için çok önemlidir. Düşük profilli ve sermayesi az olan kişiler için yeni bir gelişme alanıdır. Amazon gerek Fba gerekse affiliate konusunda öncü hatta lider konumdadır.

Yeni pazarlama stratejilerinden biri olan Amazon affiliate nedir uygulaması artık Türkiye’de de hizmete açılmıştır. Bu firma ile çalışmanın girişimcilere kattığı bir sürü artı bulunmaktadır. Yazımızın bu kısmında yönleri ele alacağız. Amazon ile iş ortaklığı oluşturan firmaların kazanımları şunlardır. Mobil ödeme nakite çevirme

  • Katılım çok kolaydır. Satış merkezinden bir satıcı hesabı açılması yeterlidir.
  • Satışa sunulan ürünler Amazon depolarında saklanacaktır.
  • Kısa bir sürede Amazon desteğiyle kitlelere ulaşmak mümkündür.
  • Reklam güvenlik ulaşım gibi maliyetlerden kurtuluş sağlanır.
  • Amazon satış rehberi ile Amazon gibi bir dev firmanın taktik hatta satış tekniklerini öğrenmek mümkündür.

Amazon FBA Ücretleri 2023

Bildiğiniz gibi artan ekonomik masraflar bu gibi sistemleri de etkilemiştir. Daha önceleri çok ucuza gönderebildiğiniz e-ticaret ürünlerini kargo ücretlerin artması, paketleme servis malzeme fiyatlarının aşırı pahalanması nedeni ile amazon fba ücretleri de etkilenmiştir. Ülkemizde her ne kadar bu sistem amazon lojistik merkezinde çok uyguna yapılsa da, yurt dışında döviz olarak yapıldığını belirtelim.

Paket/Gönderme ücreti: Amazon ürün paketleme ve gönderme işlemi ücreti için sizden 3.62 $ ister

Geri alma/İmha bedeli:ürününüzü geri almak istediğinizde veya imha edilmesini istediğinizde 0.50/0.10 cent ödemelisiniz.

Müşteri iadesi: Müşteriler iade talep ettiklerinde Amazona 3.62 $ ödemeniz gerekmektedir.

Amazonun diğer depolama ücretlerine buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca Amazon fulfillment sistemine buradan kaydolabilirsiniz.

Amazon FBA Eğitimi

Amazon FBA eğitimi alarak, kısa sürede bu kulvarda etkili satışlara geçebilirsiniz. Bildiğiniz gibi eğitimsiz veya deneyimsiz bir işte deneyim kazanmak sanıldığı kadar zor değildir. Ancak hiçbir şey bilmeden bir alanda satışa geçmek oldukça riskli ve maddi kayba neden olabilir. Bu nedenle amazon satış rehberi kesinlikle bilinmesi gerekenler arasında olmalı.

Amazon fba eğitimi ekşi sözlükte az çok önem arz eden bilgileri vermektedir. Girişimcilerin, bu gibi başlıkları dikkatlice okumaları gerekiyor. E-ticarette zarar edenler yüzdelik dilim oldukça fazladır. Amazon fba kargo ücreti her yıl artmakla beraber diğer kargo şirketlerine oranla %50 daha ucuzdur. Bu yüzden satış yapmak isteyenler, ürünleri lojistik merkezine ücretsiz göndererek, tüm kargo gönderimini buradan yapabilir.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku