Bankadan Noter Kararıyla İhtarname Gelmesi 2024

Noter kararıyla ihtarname gelmesi söz konusu olduğunda ilk olarak bunun neden geldiğine bakılması gerekiyor ki ihtarın neyi kapsadığını öğrenmeniz gerekmekte. Söz konusu bankadan icra yolu ile ihtarname gelmiş ise bu durumda neler yapılması gerektiğini aşağıdaki ekrandan öğrenebilirsiniz. Noter kararıyla bankadan ihtarname gelmesi demek, icra ile haciz işlemlerinin de başlaması ile eş değerdir. Sizlerde ihtarnameden kaç gün sonra dava açılır hakkında bilgi almak istiyorsanız doğru yerdesiniz!

İhtarname Nedir? Ne Anlama Gelir?

Öncelikle ihtarname nedir? Ayrıca ihtarname ne demek? Onu kısaca izah edelim. Kelime anlamıyla ihtar uyarı, name ise metin yani resmi uyarı metni, protesto anlamlarında değerlendirilebilir, kısaca yükümlülüklerin yerine getirilmemesi durumunda Noter kanalı ile yapılan hatırlatma daha doğrusu tesis edilecek yasal yaptırımların başlangıç noktasıdır.

FARKLI İŞ FIRSATLARI

Konumuza esas olacak olan olay tüketicilerin bankalardan aldıkları tüm hizmetler, bunlar kredi, kredi kartı, her türlü ayni ve nakdi desteklerin geri ödenmesinde aksamlar veya ödememe durumlarında nasıl bir süreç işler ve kredi borçlarına gelen ihtarname ne ifade eder kısaca izah etmeye çalışalım.

Bankadan kullanılan kredi veya kredi kartı borçlarının düzenli ödenmesi halinde bir sorun çıkmamakla birlikte borçların ödenmemesi durumunda banka ödenmeyen borcu hatırlatmak ve yasal yatırımları hatırlatmak için noter kanalı ile ile bir uyarı metni yollar ve borcun ödenmesi aksi halde yasal yaptırım yollarına başvuracağını hatırlatır.

Bankadan Noter Kararıyla İhtarname Gelmesi

Şimdi kredi kullandınız ve bir taksit aksadı bu durumda banka size sadece telefon ile borcun hatırlatmasını yapar, bunun üstüne arkadan gelen 2. taksitte ödenmeyince banka daha sık arar ve borcun kredi taksitlerinin düzenli ödenmesini aksi halde yasal takip sürecini hatırlatır ve banka borç takip birimi tarafından size iadeli taahhütlü bir borç hatırlatma yazısı gönderir.

3. taksitin ödeme günü gelince yani ilk aksayan taksit ödeme tarihinden 60 gün sonra halen ödenmemesi halinde Banka takip birimi Noter kanalı ile size borcun ödenmesi aksi halde yasal takip sürecinin başlatılacağına dair bir metin gönderilir ve bu size tebliğ edilir. İşte bu nokta oldukça önemli, icraya giden yol bu noktadan sonra başlar.

FAİZSİZ KREDİ FIRSATI

İhtarname geldi ancak yine ödemediniz ne olacak derseniz, banka 90 günlük süre sonunda yani 4. taksit ödeme günü geldiğinde banka kredinizi tasfiye birimine iletir oradan da banka hukuk işlerine bakan birime yani krediniz avukatlara devredilir. Yine bu arada banka sizi defalarca arayarak borcun ödenmesi ve yasal takip süreçlerini anlatacaklardır. Aslında bu noktada bankadan yeniden yapılandırma, talebinde bulunabilirsiniz ancak banka bu konuda her zaman yapılandırma imkanı vermemektedir.

Noterden Gelen İhtarnameyi Alan Borçlular Ne Yapmalı?

Diyelim ki yine ödemediniz bu durumda artık muhatabınız hukuk bürosudur, bankanızı arasanız dahi size hukuk bürosuna yönlendirecektir. avukat sizi tekrar arayacak ve borcun ödenmesini isteyecek, bu arada İcra Müdürlüğü aracılığı ile borç ödenmesi için tarafınıza karar yollanacak ve tebliğ tarihinde itibaren 7 gün süre verilecektir. bu süre içinde ödenmez ise borcun büyüklüğüne göre maaşınıza, varsa tüm taşınır taşınmaz mal varlığınıza tedbir konulur.

Banka ihtarname geldi ne yapmalıyım?

Banka ihtarname geldiğinde mevcut borcun ödenmesi için sizlere belirli süre verilmektedir. Bu süre genelde 30 gün ile sınırlıdır. Yasal takip o gün başlamadığını belirtelim. Genelde üst üste 2 taksitin ödenmediği süre 30+30 gün olduğunda ihtarname gelmektedir. Ve bu süreye 30 gün daha eklenerek toplamda 90 gün oluyor! Banka ihtarnameyi 30. günün sonunda da ödemediğinde işte o zaman yasal süreç başlıyor.

Bu sürecin başlatılmaması için ihtarnamede belirtilen numaralardan birini aramalı veya doğrudan borçlu olduğunuz banka şubesine gitmeniz önerilir.

Banka neden ihtarname gönderir?

İhtarname adından da anlaşılacağı üzere sizlere ihtar yani uyarı anlamı taşır. Bankaya borcu olan her bireyin, banka bana bir şey yapamaz diye düşünmemesi gerekiyor. Eğer ki, bankaya borçlu iseniz ve bu borcu 2 ay ödemediğinizde banka size ihtarname gönderiyor ve 30 gün süre veriyor. Toplamda 3 ayın sonunda yasal takip başlıyor!

Yasal takibe alınan her birey ne yazık ki, bankalardan kredi veya kredi kartı alamadığı gibi bankaya yatırılan paraya da bloke edilmesi söz konusudur. Maaş alsanız dahi maaşın belirli bir kısmı yasal takibe girdiği andan itibaren kesilmektedir.

Noter Kararıyla İhtarname Nasıl Çekilir?

Noter kararıyla ihtarname çekmek, bir hukuki süreçte taraflar arasında anlaşmazlıkların çözümü için önemli bir adımdır. İhtarname, bir tarafın diğerine bir hatırlatma ve uyarı niteliği taşır ve genellikle hukuki sorunların mahkemeye taşınmadan önce bir çözüme kavuşturulması amacını taşır. İhtarname, noter onayıyla güçlenerek resmiyet kazanır ve hukuki geçerliliği artar. Noter kararıyla ihtarname çekmek için bu bilgiler size faydalı olacaktır.

Noter kararıyla ihtarname çekmek için öncelikle notere başvurulmalı ve ihtarname metni belirlenmelidir. İhtarname metni, taraflar arasındaki anlaşmazlığı detaylı bir şekilde açıklamalı, talepler net bir şekilde ortaya konmalıdır. Noter, tarafların kimliklerini teyit ettikten sonra ihtarnameyi düzenler ve tarafların onayına sunar.

Noter kararıyla ihtarname çekmek, hukuki bir belge olma özelliği taşıdığı için daha fazla ciddiyet kazanır. Bu süreç, taraflar arasında anlaşmazlık yaşandığında hukuki yolların başvurulması için önemli bir adımdır. Taraflar, noter kararıyla çekilen ihtarnameye uyarak sorunun mahkemeye taşınmasını önleyebilir veya çözüm yollarını değerlendirebilir. Bu nedenle, noter kararıyla ihtarname çekmek, hukuki süreçlerde etkili ve güvenilir bir yol sunar.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku