2023 Esnafa Faizsiz KOSGEB Kredisi ve Başvuru Şartları

Esnafa faizsiz kosgeb kredisi verilmeye 2023 yılında da devam edecek.

Esnafa faizsiz kosgeb kredisi verilmeye 2023 yılında da devam edecek. Söz konusu faizsiz kosgeb kredisi ile ilk yıl geri ödemesiz sonraki yıllar ise 3 ayda bir taksitlendirme yapılacak. Hem faizsiz olması hem de esnafa can suyu kredisi olarak verilmesi beklenen bu nakit para sayesinde kobiler ekonomik açıdan rahata geçecek!

Esnafa Faizsiz kredi 2023

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, yani kısaca KOSGEB, isminden de anlaşılacağı gibi KOBİ ve girişimci dünyasını destekleyen bir kurumdur. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı olan KOSGEB’in her ilde ve birçok ilçede şubesi bulunmaktadır. Hizmetlerinin bir kısmını e-Devlet üstünden de sunan kurum, esnaflar için çeşitli destekler de sağlamaktadır.

Kobilere sağlanan geri ödemesiz kredilerde esnafa faizsiz kosgeb kredisi şartları taşıyan hem kobi hem de esnaflara büyük imkanlar sunulmakta. 2023 esnafa faizsiz kredi kampanyalarına baktığımızda, devlet ile bankalar arasında anlaşmalar yapılıyor ve bankaların vatandaşlara sunduğu kredilerin faizlerini devlet karşılıyor. Bu da devletin, kobi ve esnafa ekonomik açıdan destek olduğunu göstermekte. Sıfır faizli kosgeb kredisi veren bankalar aşamasında yapılan anlaşmalar sonucuna göre belirleniyor. 2023 faizsiz esnaf kredisi kampanyalarının bu aylarda gündeme gelmesi mümkün.

Sıfır Faizli Kredi 2023

KOSGEB esnaf destekleri iki şekilde ele alınabilmektedir. Birincisi, esnaflıkla uğraşmak isteyenleri de kapsayan esnafa faizsiz kosgeb kredisi girişimcilik destekleridir. İkincisi ise KOBİ finansman destekleridir. İkinci başlık altında da iki program bulunmaktadır: Kredi Faiz Destek Programı ve Gelişen İşletmeler Pazarı KOBİ Destek Programı.

Esnafa sıfır faizli kosgeb kredisi KOSGEB denilen açılımı ( küçük ve orta işletme sahipleri kooperatifi diye geçmekte ) olan bakanlık kurumu tarafından verilmektedir. Her yıl verilen bu kredi türünde miktarlar 100 bin TL’ye kadar çıkabiliyor. Normal şartlarda azami tutarın bir esnaf için 30 bin TL ile verildiği görülmüştür. Nakit para esnaflar ve kobiler için çok önemlidir bu nedenle esnafların finans giderlerini karşılamak adına gereken adımı kosgeb atmaktadır. 2023 yılı esnaf kredilerinde esnafa faizsiz kosgeb kredisi bu tutarın 1 milyon TL’ye kadar çıkarılması söz konusu.

Esnafların Kosgeb Başvuruları

Esnafa faizsiz KOSGEB kredisi olarak sunulan programın ismi “Kredi Faiz Destek Programı” olarak duyurulmuştur. Ödenebilecek en yüksek tutar 500,000 TL olarak belirlenmiştir. Başvuran ve destekten faydalanan işletme, üç yıl içinde birden fazla kere bu krediden yararlanma hakkına sahiptir; ancak toplam yararlanılan tutarın üst limiti geçmesi olanaksızdır. Azami kredi süresi 36 aya kadar uzatılan bu destek programında yerli makine alımı, istihdam artışı ve mali açıdan büyüme gibi nedenlerle kredi alınabilme ihtimali daha yüksektir.

Kosgeb başvuruları için öncelikle kosgeb veri tabanına kayıt yapılması zorunludur. Bu nedenle veri tabanı için muhasebecilerden destek alınması gerekiyor. Zira onların bildiği sizin bilmediğiniz bir kaç kelimeler bulunuyor ki, bunlar veri tabanı girişinde hatasız olması açısından önem arz eder. Peki kosgeb veri tabanına nasıl kayıt olabilirim? Bireylerin esnafa faizsiz kosgeb kredisi alması gerektiğinde.

Kosgeb Veritabanına Kayıt Nasıl Yapılır?

  • Kosgeb resmi internet sitesine giriş yaparak  “KOBİ Giriş” bağlantısına tıklayınız.
  • Aşama olarak, KOSGEB’e İlk Kayıt bölümüne giriş yapınız.
  • Büyük harflerle işletmenizin ismini yazınız. SERKAN ERCİL TİC. SAN. A.Ş.
  • İşletmenizin türünü seçiniz (Limited, Komandit, A.Ş. vb.)
  • Önce il olmak kaydıyla vergi dairenizi seçiniz. İl seçiminden sonra açılan pencereden İlinizde bulunan vergi dairelerinden en uygun olanını seçiniz.

Sonrasında ise esnafa faizsiz kosgeb kredisi için

  • Vergi dairenizi seçtikten sonra faizsiz kosgeb kredisi almak istediğiniz işletmenize ait 11 haneli vergi numaranızı giriniz. Eğer işletmeniz şahıs işletmesi konumunda ise bu alana Türkiye Cumhuriyet Kimlik Numaranızı girmelisiniz. Kosgeb veritabanına kayıt işlemleri bu haneyi doldurmadan devam edemez.
  • Yetkili kişi alanına, işletmeniz adına imza atma konusunda kim yetkili ise o şahsın adını ve soyadını hanelere yazmalısınız.
  • 21 haneli SGK işyeri sicil numaranızı veya 23 haneli Bağ-kur numaranızı (son 2 hane girmeden) giriş yapınız. Hatalı kodlama konusunda dikkatli olunuz.
  • İşyerinizin, işletmenizin kuruluş tarihini YIL olarak giriş yapınız.
  • İşletmenizin bulunduğu bölgeyi listeden seçim yapınız. Seçenekler arasında İŞGEM, Serbest Bölge, Endüstri bölgesi gibi seçenekler mevcut olur, kosgeb veritabanı kaydında sizin için hangisi uygunsa onu seçiniz. İşletmenize ait ticari sicil numaranızı kosgeb işyeri kaydı sistemine giriş yaparak devam ediniz. Ticaret odası veya sanayi odası olacak şekilde işletmenizin bağlı bulunduğu kuruluşu seçiniz.

Kuruluş seçiminden sonra iş yerinizin bağlı olduğu faaliyet kodunu seçme ekranına geldik. Bu işlem KOSGEB veritabanı kaydı işlemlerinde önemli bir konumdadır. Bu sebeple, işletme kodunuzu dikkatlice seçmelisiniz. “İşletmeniz için FAALİYET KODUNU SEÇMEK İÇİN TIKLAYIN” butonuna basınız. Bu ekrandan KOSGEB NACE kodu adı verilen desteklenen sektörlerden birini seçiniz. NACE kodu listesinde firmanıza ait sektörü bulabilirsiniz. Kod seçiminden sonra KOSGEB veritabanı kayıt işlemine devam edebilirsiniz.

Kosgeb Kredisi Alma Şartları 2023

2023 kosgeb esnaf kredisi başvuru şartları değiştirildiğini belirtelim. Bunların neler olduklarına bakarsak; esnafa faizsiz kosgeb kredisi

  • Kosgeb tarafından verilen girişimcilik sertifikası almak için bunun kursuna katılmanız zorunludur. Bu kursun başvuru tarihlerine her il bazında buradan bakabilirsiniz.
  • Bir esnaf bir kere yararlanabilir. Her ne kadar bu kötü olsa da ne yazık ki, sistem bu şekilde ilerler. Daha önce bu krediyi alanların başvuruları alınmaz. Ancak çözüm isteyenler bu yöntemi deneyebilir, iş yerini eşinin veya bir başkasının üzerine alarak onun başvurusu üzerinden yapılabilir.
  • Başvuru aşamasında iş yerinin çalışır durumda ve vergi levhasının olması zorunlu.
  • Başvuruyu yapacak şahsın esnafın sgk veya bağkur borcunun olmaması gerekiyor ki, başvuru aşamasında borcu yoktur yazısını talep etmekte kosgeb.
  • İş yerinin nace kodları arasında geçmesi gerek. Nace kodu olmayan işletmelerin başvuruları onaylanmaz. Bakkal, büfe, marangoz, çiğköfte tarzı iş yerlerinin nace kodları vardır bilginize.
  • Kosgeb kaydının yapılması ve güncel beyannamenin girilmesi gerek. Genelde bu yıl başvuru yapmış iseniz bir önceki yılların beyannameleri girilmesi gerekiyor.
  • Sonraki aşamada bir ay içinde belirlenen kredi tutarı, anlaşmalı bankalar üzerinden ödenir. Bunlar devlet bankaları ve özel bankalar şeklinde. En uygun teklifin kesinti yönünden denizbank esnaf kredisi yaptığının altını çizelim.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku