2021 Evde Bakım Maaşı Kişi Başına Düşen Gelir?

2021 yılı evde bakım maaşı alma şartlarından biri olan kişi başına düşen gelir tutarı 1705 TL'dir.

2021 yılı evde bakım maaşı alma şartlarından biri olan kişi başına düşen gelir tutarı 1705 TL’dir. Bireyler kişi başına düşen gelir nedir ne anlama gelir, şeklinde bunun anlamını öğrenmek isteyebilir. Öncelikle bu gelir türü, her yıl değişmekle beraber, her hangi bir kurumdan maaş alınması için baz alınan önemli etkenler arasında gösterilmektedir. Bunlar arasında evde bakım parası almak için aranan şartlar arasında; kişi başı hane içindeki gelir miktarı baz alınır. Bu gelir önemli bir kriter olup, her ay bakılan evde bakım maaşı yatan iller hakkında merak uyandıranlar arasında.

Kişi Başına Düşen Gelir Nedir?

Bildiğiniz gibi 2021 ocak ayında asgari ücrete gelen zam sonrasında bir çok maaşın da artışı yaşanmıştı. Buna karşın evde bakım maaşı almak isteyip de, başvuru yapacaklar için kişi başına düşen hane içindeki gelir tutarı da artırıldı. Son düzenleme sonrasında ilgili tutar aşağıdaki gibi olmuştur.

Evde bakım parası alanların sayısı her yıl giderek artmakla beraber 2021 ağustos ayı itibari ile 548 bin kişi olmuştur. Yine bu kişilerin, baktıkları engelli sayısı da aynı oranda artmıştır. Eskiden bildiğiniz gibi engelli olan birine bakmak sıkıntı gözü ile bakılmakta idi. Ancak devletin sosyal vatandaş olma projesini hayata geçirmesi sonrasında engelli olan bireye bakanların maaşa bağlanması sonrasında hemen her aile bu ekonomik fırsattan yararlanmak isteğinde bulundu. Hali ile bir gelir kaynağı olması gözü ile bakılması, insanların engelli yakın akrabalarına daha fazla özen göstermesine vesile olmuştur.

2021 Evde Bakım Parası Kişi Başına Düşen Gelir Miktarı

2828 Sayılı Kanunun ek 7 inci maddesine istinaden 01.01.2021 – 30.06.2021 tarihleri için hesaplanan evde bakım yardımının aylık tutarı 1705 TL olarak belirlenmiştir.

Yukarıda detaylıca rakamları verdiğimiz kişi başına düşen gelir sonrasında bakıcı maaşı almak isteyenler, bu rakamlara çok dikkat etmelidir. Aksi takdirde aldıkları bakım parası bir sonraki ay kesilme ihtimali söz konusudur. Bir çok kişi, ne yazık ki bu rakamlara dikkat etmeyerek, sigortalı (SGK) bir işte çalışıyor gözükerek, evde bakım parasının da kesilmesini izlemekte. Bu sonuçlara katlanmamak adına sigortalı bir işte çalışmamak veya geliri var ise ilgili tutarın üzerine çıkmamak mantıklı bir hamle olacaktır.

Vatandaşların her ay baktıkları bakım parası yatan iller bu nedenle önem arz eder. Zira ilgili miktarın üzerine çıkıldığında ver yansın edenlerin sayısı da artmaktadır.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku